Wanneer je een hond hebt, probeer je hier natuurlijk zo goed mogelijk voor te zorgen. Een gezond en hygiënisch gebit hoort hier ook bij. Wanneer deze niet goed schoon wordt gehouden, kan je hond last krijgen van een slechte adem. Dit is natuurlijk erg vervelend, voor zowel de hond als het baasje. Gelukkig zijn er een aantal producten die jou kunnen helpen om het gebit van je hond zo schoon mogelijk te houden. Denk bijvoorbeeld aan een speciale tandenspray of een speeltje die het gebit reinigt. Lees snel verder om te kijken wat het meest geschikt is voor jouw hond. 

California Pets drinkwater additief om een slechte adem tegen te gaan 

Een van de manieren om te voorkomen dat je hond last krijgt van een slechte adem, is door zijn drinkwater om te toveren tot een mondwater dat zijn gebit verzorgt en reinigt. Dit kan heel eenvoudig met California Pets drinkwater additief. Dit is een vloeistof die je toe moet voegen aan het water. Het zorgt er dan voor dat je hond geen last zal hebben van tandplak of tandsteen. Op deze manier wordt voorkomen dat hij tandvleesontsteking of tandbederf zal krijgen.  

Zo werkt California Pets drinkwater additief 

California Pets drinkwater additief is heel eenvoudig in gebruik. Je hoeft alleen maar een theelepel van de vloeistof toe te voegen aan ongeveer 250 ml water. Het product doet verder het werk. Doordat er actief zuurstof in California Pets drinkwater additief zit, kunnen schadelijke bacteriën niet overleven en dus ook geen nare luchtjes verspreiden. Daarnaast is het helemaal smaakloos en geurloos en zal je hond dus niet in de gaten hebben dat hij zijn gebit aan het reinigen en verzorgen is wanneer hij wat water drinkt. 

Een slechte adem bestrijden met AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden 

Een hele eenvoudige en snelle manier om de slechte adem van je hond te bestrijden, is door zijn tanden te poetsen met de AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden. Deze tandenborstel is speciaal gemaakt om het gebit van je huisdier zo schoon mogelijk te houden. Een hond krijgt heel vaak na zijn derde levensjaar last van gebitsproblemen zoals verkleuringen en tandplak. Dit kan de gezondheid van je hond erg aantasten. Het is dus erg belangrijk om zijn gebit zo schoon mogelijk te houden. 

Dalmatische Zittend Witte Oppervlak

Zo werkt de AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden 

De AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden is erg uniek en innovatief. Zo heeft hij een speciale spons-kop met heel veel piepkleine nanodeeltjes. Wanneer deze nat worden, hebben zij een zeer absorberende kracht en kunnen zij zo de tandplak en andere verontreinigingen op het tandglazuur absorberen, zonder dat het het tandglazuur van je hond aantast. 

Snel een gezond gebit met de Chewsi Dental Chew Toy 

Je kunt ook zonder er zelf moeite voor te doen het gebit van je hond reinigen. Dit kan namelijk met de Chewsi Dental Chew Toy. Dit is een speeltje voor je hond waar hij op moet kauwen. Het is gemaakt van natuurlijk rubber dat erg veilig en sterk is. Het heeft een enorme aantrekkingskracht op honden en het is zo sterk dat het niet kapot te bijten is. 

Zo werkt de Chewsi Dental Chew Toy 

Dit speeltje heeft een ribbelige structuur en zachte noppen die voedselresten en tandplak verwijderen wanneer je hond erop kauwt. Daarnaast kun je in het midden van het speeltje een speciale tandpasta voor je hond doen. Op deze manier wordt het gebit extra grondig gereinigd. 

Snel een frisse adem met de Dr. Brite Natural Tandspray 

Met behulp van deze biologische tandspray is jouw hond meteen verlost van zijn slechte adem. Het bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten en met slechts een paar keer gebruiken per dag, wordt de mondgezondheid van je hond al verbeterd. Dit komt door de krachtige ingrediënten die de spray bevat. Zo zit er bijvoorbeeld peterselie zaadolie in dat ervoor zorgt dat de adem weer fris wordt. Verder zit er kokosolie in dat er niet alleen voor zorgt dat alle schadelijke bacteriën gedood worden, maar ook dat de tandsteen losgeweekt wordt en de tanden wit blijven. Tot slot zit er ook propolis in, een lijmachtige stof die al door de oude Grieken gebruikt werd om zijn bacterie- en schimmeldodende werking. 

De Dr. Brite Tand- en Tandvleespen om een slechte adem tegen te gaan 

Mochten bovenstaande producten niks voor jou zijn, dan kun je altijd nog kiezen voor de Dr. Brite Tand- en Tandvleespen. Met deze pen kun je namelijk heel eenvoudig het gebit van je hond schoonmaken. Zo kun je tandplak verwijderen, waardoor tandsteen niet eens de kans krijgt om te ontstaan. Verder houdt het de tanden wit en de adem fris.  

Snel een frisse adem met de Dr. Brite Tand- en Tandvleespen 

Je hond is voor goed verlost van zijn slechte adem wanneer je zijn gebit regelmatig poetst met de Dr. Brite Tand- en Tandvleespen. Je krijgt er een speciale spray bij die helpt om het gebit gezond en sterk te houden. Deze spray bevat namelijk alleen maar goede ingrediënten, zoals kokosolie, grapefruit zaadolie, propolis en peterselie zaadolie. Samen zorgen zij ervoor dat alle slechte bacteriën worden bestreden, de tanden mooi wit blijven en de slechte adem weg gaat. 

Een gezond gebit met de OxyFresh Pet Dental Kit 

Met deze set van OxyFresh weet je zeker dat je goed zit. In de OxyFresh Pet Dental Kit zitten drie vinger tandenborstels, een tandpasta en een tandenspray. De tandpasta kun je heel eenvoudig op het gebit van je hond smeren door middel van de vinger tandenborstels. Vervolgens spuit je de tandenspray op het gebit en op de tandvleeslijn. Op deze manier blijft je hond de hele dag door genieten van een frisse adem. Deze producten bevatten namelijk actief zuurstof, dat de schadelijke bacteriën actief bestrijdt. Zo krijgen zij geen kans om zich te nestelen en om nare geurtjes te verspreiden. De slechte adem wordt dus echt aangepakt en bestreden en niet alleen gemaskeerd door een lekker luchtje. 

We weten inmiddels dat een gezond gebit van je hond belangrijk is, maar het is ook goed om te kijken naar de vacht en de oren. De oren van de hond dienen regelmatig schoongemaakt te worden. Hiervoor heb je speciale oorreiniger voor de hond voor nodig. De vacht blijft mooi wanneer je je hond af en toe was onder de douche, doe dit dan ook met speciale hondenshampoo.  

Zo blijft je hond zo lang mogelijk gezond en fit!