Liefste dierenvriend: voor jou betekent je hond alles, je trouwe vriend, je liefste maatje en het zonnetje in huis. Je mag er dan ook niet aan denken dat er iets misloopt met je allerliefste viervoeter. Maar honden zijn net als mensen – en misschien nog net iets méér dan mensen – niet onaantastbaar wanneer het gaat over ziekte of ongeval. Minder leuk natuurlijk. Maar dan is er de hondenverzekering en die bespaart je een hoop bijkomende ellende. Voor eigenaars van honden kan het erg interessant zijn om te kiezen voor zo’n verzekering. Hieronder ontdek je waarom.

Wat houdt een hondenverzekering in?

Je hebt er misschien al over gehoord, maar kent niet alle details. Of je vond het in eerste instantie niet nodig. Misschien toch beter twee keer nadenken, want een dierenverzekering kan belangrijk zijn.
De precieze dekking verschilt natuurlijk per verzekeraar – een dierenverzekering vergelijken is steeds handig – maar algemeen kan gesteld worden dat deze verzekering een dekking biedt wanneer je hond ziek wordt of een ongeval heeft. Dierenartskosten en behandelingskosten zitten inbegrepen in de polis en je weet maar al te goed dat deze kosten snel oplopen. Al een zorg minder. Zo kan je je volledig focussen op het herstel van je lieve metgezel en hoef je je geen financiële zorgen te maken.

Wat is niet inbegrepen?

Een hondenverzekering voorziet geen dekking wanneer je hond een andere hond aanvalt of aan iemand schade berokkent. Maar geen nood! Hier bestaat een andere verzekering voor. Wanneer je hond schade toebrengt aan iemand of aan de eigendom van iemand, dan kan je dit verhalen op een goed gedekte familiale verzekering. Denk eraan: een ongelukje is snel gebeurd. Kies dus zeker voor een familiale verzekering. Die geldt trouwens niet enkel voor je hond. Heel je gezin profiteert er namelijk van.
Andere zaken die soms uitgesloten zijn van een dierenverzekering zijn sterilisatie en castratie, elektronisch chippen en speciale dieetvoeding.

Hoe vind ik de perfecte match?

Om er zeker van te zijn dat je het meest ideale aanbod op jouw maat hebt, doe je best vooraf wat opzoekwerk. Dit is tegenwoordig heel eenvoudig. Tik de zoekterm “dierenverzekering vergelijken” in op Google en je ziet direct links naar sites waar je makkelijk alle verzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Zo ontdek je tussen alle formules en prijzen wat voor jou het beste aanbod is. En kan je op je twee oren slapen wanneer je lieve viervoeter iets voor heeft.