Of je nu een hond, kat, hamster of een paard hebt, het is van groot belang dat je je dieren voorziet van goede dierenvoeding. Nu kun je misschien afvragen waarom dit zo belangrijk is. In deze blog leggen we graag uit wat het belang is van een goede diervoeding voor de waarborging van de goede gezondheid van je hond, kat of paard.

Een goede gezondheid is niet altijd vanzelfsprekend. Ook niet In het geval van dieren. Naast voldoende beweging en een gezonde leefomgeving, is juiste voeding essentieel om ervoor te zorgen dat dieren zo lang mogelijk gezond blijven. Daarnaast heeft ook elk dier zijn eigen voorkeur qua voeding, en hoewel gezonde voeding niet altijd even lekker is, zullen ze er wel langer profijt van hebben. 

Krachtvoer voor paarden

Paarden verdienen een prominente plaats in deze blog. De reden hiervoor is dat paarden doorgaans verschillende functies kunnen uitoefenen. Sommige paarden zijn recreatief terwijl andere paarden gehouden worden om bij te kunnen dragen aan diverse agrarische werkzaamheden (met name in Oost-Europa. Hoe het ook zij, een paard heeft een vrij belastend leven. Dit betekent dus ook dat ze voorzien moeten worden van een goede combinatie tussen ruw- en krachtvoer. Krachtvoer is hierbij erg van belang aangezien het de benodigde vitaminen en mineralen biedt die paarden van nature nodig hebben.

Gezonde honden- en kattenvoeding

In de supermarkt alleen al tref je een heel groot assortiment aan honden- en kattenvoeding. Dit is niet vreemd aangezien veel mensen en hond of kat hebben. Dat betekent dat er dus ook een grote afzetmarkt is. Dit zorgt voor concurrentie en dus meerdere aanbieders. Gelukkig hebben we in Europa diverse regels en richtlijnen met betrekking tot gezonde honden- en kattenvoeding. Elke fabrikant die dus zijn goederen in Europa wil verkopen, dient dus te voldoen aan deze eisen. Je kunt er dus altijd vanuit gaan dat de honden- of kattenvoeding die je bij officiële winkels kunt kopen, goedgekeurd is voor jouw hond of kat.