Wanneer je een hond hebt aangeschaft voor een aanzienlijk bedrag, bijvoorbeeld een rashond, dan is het wel fijn als deze verzekerd is. We nemen in deze blog een situatie met je door die het direct duidelijk maakt hoe de vork in de steel zit. Kijk snel met ons mee en doe je voordeel met de informatie. 

Valt een huisdier onder de inboedelverzekering? 

In feite moet de vraag zijn, valt een huisdier onder de inboedelverzekering? Een interessante casus volgt om duidelijk te maken hoe het zit: 

Een man had dure vissen in zijn vijver. Helaas voor hem kwamen er op een nacht inbrekers die de vissen stalen. Dit kostte de man zo’n 13.000 euro, de waarde die de vissen (koi-karpers) vertegenwoordigen. Zijn verzekering wilde geen hoog bedrag vergoeden, omdat de vissen volgens hen vielen onder huisdieren. En daar gold een maximum bedrag voor, namelijk 2500 euro. De man liet het er niet bij zitten en bracht de zaak voor de rechter. Deze oordeelde dat de vissen huisdieren waren en geen onderdeel van de tuin of woning, zoals de man betoogde. Was het oordeel van de rechter anders geweest, dat ze dus wel onderdeel van de tuin of huis waren, dan had de man een hogere schadevergoeding gekregen op grond van de verzekeringspolis. Kort gezet is de redenering hier: wanneer een huisdier in de woning aanwezig is, dan valt het onder de inboedelverzekering tot een vooraf bepaald maximum bedrag. Is het buiten bijvoorbeeld  in een kennel ondergebracht, dan valt het onder een eventuele opstalverzekering.

Wil je meer weten over verzekeringen? Neem dan een kijkje op verzekering.nl, daar kun je gemakkelijk verzekeringen vergelijken. 

Wil je meer over huisdieren lezen? Check dan onze andere blogs. Door ze te lezen blijf je steeds op de hoogte van de trends op het gebied van huisdieren en aanverwante zaken.