Rauwe voeding voor honden

Voedingsmiddelen die je hond nooit mag eten

Dieren eten

Voedingsmiddelen die je hond nooit mag eten

Geplaatst op

Hondenliefhebbers doen vaak alles voor hun hond. Als hondenliefhebber deel je je huis, bed en af en toe geven we ze een stukje van ons eigen eten. Veel van het voedsel dat de mens prima verteert, is slecht voor de hond en kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarnaast zijn er ook etenswaren wat honden wel kunnen eten en zelfs voordelen kunnen hebben. In deze blog lees je welke voedingsmiddelen een hond niet mag eten. Als de hond een van de volgende voedingsmiddelen eet moet je hond zo snel mogelijk naar een dierenkliniek.

Chocolade, koffie en cafeïne

De meeste hondenliefhebbers zijn al bekend met het gevaar van chocolade. Chocolade, koffie en  cafeïne bevatten stoffen die methylxanthines worden genoemd en die zeer gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je hond. Als de hond toch een van deze drie producten eet kan de hond de volgende bijwerkingen krijgen: braken, diarree, hijgen, overmatig dorst en plassen, hyperactiviteit, abnormaal hartritme, epileptische aanvallen en kan zelfs de dood veroorzaken. Pure chocolade is het gevaarlijkst, omdat hier van de drie verschillende chocolade soorten de meeste methylxanthines in zitten.

Uien, knoflook en bieslook

In alle vormen (poeder, rauw, gekookt, enz.) kunnen deze voedingsmiddelen bij honden maag- en darmirritatie veroorzaken en leiden tot schade aan de rode bloedcellen. Hoewel katten vatbaarder zijn, lopen honden ook risico’s als ze een grote hoeveelheid binnen krijgen.

Amandelen en macadamianoten

Macadamianoten zijn giftig voor honden. Amandelen hoeven niet per definitie giftig te zijn, maar kunnen een scheur creëren in de slokdarm of deze blokkeren, als de hond niet goed genoeg op de noot heeft gekauwd.

Druiven en rozijnen

Hoewel deskundigen niet precies hebben vastgesteld welke giftige stoffen er in druiven en rozijnen zit, kan je ze beter niet aan je hond geven. Druiven en rozijnen kunnen namelijk nierfalen bij je viervoeter veroorzaken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden