Wat heeft een hond zoal nodig?

De enorme hoeveelheid verschillende accessoires die je voor je hond kunt kopen lijkt een beetje een geval van door de bomen het bos niet meer zien. Welke heb je echt nodig en wat is de juiste maat, vorm, kleur of design voor jouw hond? Misschien heb je nog geen hond maar denk je erover na om er één in huis te nemen. In dat geval moet je je goed inlezen over verschillende “hondenspullen”. Het gaat er voornamelijk om dat de hond zich comfortabel voelt, maar ook de gezondheid is van belang. Als jij jouw hond een tijdje hebt weet je zelf wat hij of zij wel fijn vindt. Sommige honden hebben speciale producten nodig. Denk bijvoorbeeld aan een hond die altijd aan de riem trekt tijdens het uitlaten. Met een harnas of een tuigje voelt het voor de hond (meestal) minder vervelend om aan de lijn te trekken. Voornamelijk hangt het af van de specifieke hond, en niet alleen het ras, welke accessoires het fijnste zijn.

Wat zijn honden-accessoires?

Honden-accessoires zijn in principe alle producten die specifiek voor honden zijn gemaakt. Over het algemeen kun je deze producten onderverdelen in drie categorieën. Ze zijn veelal voor ofwel het uiterlijk van de hond, voor het comfort of voor het africhten van de honden. Deze producten kun je kopen bij speciaalzaken zoals Beeztees. Een aantal van dezen producten zijn:

  • Bedjes
  • Kleertjes zoals een truitje als de hond het vaak koud heeft
  • Harnas of een tuigje
  • Halsband
  • Hondenriem om de hond aan te lijnen
  • Africht-materiaal
  • Trimaccessoires
  • Voedsel(kommen)
  • Reisproducten

Noodzakelijke accessoires

Zoals eerder uitgelegd, de meest specifieke problemen van een hond merk je pas na lange tijd. Pas na het zien van de oorzaak van discomfort bij een hond kun je gepaste producten aanschaffen. Sommige spullen zal je echter altijd nodig hebben wanneer je voor een hond gaat zorgen. Een halsband en hondenriem is onvermijdelijk. Een hond kan het huis niet uit zonder halsband. Met de halsband kan een hond geïdentificeerd worden, dus hier moet voldoende informatie op staan! En hoewel er hondenveldjes zijn waar jouw trouwe vriend lekker los mag rennen, is het op straat verboden om on-aangelijnde honden uit te laten. Test er eventueel een paar uit om te zien welke jouw hond het minst vervelend vindt. Vrees niet om advies te vragen aan een dierenspeciaalzaak want het kan moeilijk zijn om te beoordelen. Een kom voor eten en een kom voor water is ook noodzakelijk. In de regel, hoe groter de hond hoe hoger de kom neergezet moet worden. Op de grond slapen is helemaal niks, dus een lekkere mand of een bedje zal extreem dankbaar ontvangen worden door jouw hond.