Een hond houdt enorm van zijn voedertijd. Het is daarom belangrijk om het juiste voer uit te kiezen voor jouw viervoeter. het voer voor honden kan bestaan uit natvoer, droogvoer of rauwvoer. Voor honden is het belangrijk om gebalanceerd te eten. Op deze manier blijven ze fit en gezond. Het juiste voer verschilt per hond. het kan zijn dat jouw stokoude golden retriever al zijn hele leven gewend is aan natvoer en hier verder geen problemen mee heeft gehad. Maar voor een ander ras van dezelfde leeftijd werkt droogvoer juist beter.  

Om je een idee te geven van de verschillende soorten voer hebben we er een aantal voor je op een rij gezet met een aantal voor en nadelen daarbij. Zo kun je gemakkelijk zelf bepalen welke voedingssoort het beste bij jouw hond past! 

Natvoer 

Bij natvoer zit het vocht nog bij het voer. Hierdoor kan uw hond makkelijk het voer naar binnen slobberen. Ideaal! De eiwitten zijn echter kunstmatig toegevoegd, dit is omdat de eiwitten veranderen zodra het voer verhit wordt. er gaan daardoor bepaalde voedingsstoffen verloren. Natvoer is goed af te wisselen met droogvoer. Geef bijvoorbeeld elke ochtend een bak droogvoer aan uw hond en sluit de dag af met een lekker bakje natvoer. Zo zit er toch wat variatie in de maaltijden van uw hond! 

Droogvoer 

Onder droogvoer vallen bijvoorbeeld brokken. Brokken komen voor in verschillende prijsklasses en kwaliteiten. In het begin zal het even testen zijn welk soort droogvoer het beste past bij uw viervoeter. Hondenbrokken zijn de makkelijkste voervorm om jouw viervoeter te voeren! Je kan het zelfs combineren met bijvoorbeeld natvoer. 

Rauwvoer 

Rauwvoer is hartstikke goed voor honden. Het is makkelijk verteerbaar en het levert weinig gezondheidsproblemen op. Je kan rauwvoer zelf samenstellen, gevriesdroogd kopen of luchtdroog bestellen. 

Zoals je ziet zijn er verschillende opties om je hond te voeren. Gelukkig zijn er ook veel websites die al deze verschillende soorten voer aanbieden voor mooie prijzen. Ook worden er veel kortingscodes aangeboden zoals op de website van PetsPlace.